Ik heb een naam!

Ik heet gewoon Karel

 Ik heb een hekel aan het woord ‘doelgroep’. En Greet waarmee ik de Geldparade draai, vindt de term ‘casus’ helemaal niks. Beide woorden reduceren mensen tot een ding, tot iets abstracts waartoe je grote afstand hebt.  En ook Karel die we hebben geïnterviewd voor de Geldparade, voelt die afstand.

Karel heeft eigenlijk geen geldzorgen. Hij kan al zijn rekeningen betalen. Daar heeft hij wel wat hulp bij nodig want hij heeft een licht verstandelijke beperking. Het lukt het hem niet goed om brieven te lezen en mailtjes te beantwoorden. Daar helpt zijn begeleider hem bij. Zijn geldzaken lopen hierdoor op rolletjes. En hij is heel blij met alle hulp. Maar er is één ding dat hem stoort. Hij wil geen cliënt genoemd worden.

“Ik heb een naam. Ik heet Karel.”

Ga naar de inhoud