Werkwijze

De Geldparade is een laagdrempelig initiatief, bedacht door Stichting BuZz, en wordt ondersteund door verschillende organisaties uit Leiden. Samen willen we gelijke kansen bevorderen en financiële basisvaardigheden van de inwoners van Leiden versterken. Het is een praktische tour langs de voordeur om op een luchtige manier in contact te komen met de mensen uit de wijk.

Het werkt simpel. We gaan de wijk in, bellen aan met bloemen en een doos vol met handige spullen voor in huis en we vragen bewoners naar hun financiële situatie. Kunnen ze de boodschappen nog betalen en hebben ze geld voor de huur of zorgverzekering? Op basis van de vragen en signalen organiseren we ook budgetspreekuren, koppelen hen aan maatjes, gaan op excursie in de wijk en ondersteunen hen bij het aanvragen van toeslagen en regelingen. Partners uit de wijken zoals de woningbouw, financiële instellingen en sociale partijen staan klaar om direct actie te kunnen ondernemen wanneer dat nodig is.

Het doel is om buurtbewoners te ontmoeten, hen bewust te maken van wat BuZz Leiden voor hen kan doen en doet in de BuurtOntmoetingsPlek (BOP) en om openhartige gesprekken te voeren over eventuele geldzorgen die zij ervaren. De tour biedt warme verwijzingen naar andere vormen van ondersteuning en begeleiding, terwijl tegelijkertijd op alle niveaus wordt onderzocht wat nodig is om een specifieke wijkgerichte aanpak te realiseren.

Sandra en Mustapha
Ga naar de inhoud