Buurtsuper met een sociaal hart

Er is veel armoede in de wijk. Er zijn behoorlijk wat buurtbewoners die geen geld hebben om de boodschappen te betalen en waarbij het niet lukt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Gelukkig zijn er ondernemers in de wijk die van alles doen om deze mensen te ondersteunen. Zo is er buurtsuper Verboon in de Da Costastraat in Leiden. Dat is niet zomaar een supermarkt. Het is winkel met een sociaal hart!

BuZzers Nadia en Mustapha

Wekelijks halen BuZzers Nadia, Mustapha en Peter een groot pakket met levensmiddelen op bij Verboon. Het zijn etenswaren die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten of brood dat die dag niet is verkocht. Dat doneert Verboon aan BuZz. En bij BuZz wordt het weer weggegeven aan wijkbewoners die krap bij kas zitten.

Onlangs spraken BuZzers Nadia en Mustapha met eigenaar Jack Verboon.

Jack: “Verboon is een begrip in de wijk en eigenlijk in heel Leiden. De zaak bestaat dan ook al meer dan 100 jaar. Het begon allemaal in 1914. Toen is mijn overgrootvader Dirk begonnen als melkveehouder bij het Valkenburgs meertje. En nog veel later is mijn familie een winkel gestart. Het familiebedrijf is onze trots, er zit een hele lange historie achter.”

Veel meer dan een winkel

De buurtsuper is veel meer dan een winkel. Jack: “We hebben ook een sociale functie in de buurt. Wij geven brood en zuivelproducten aan de minderbedeelde mensen. En heel soms, als mensen eventjes krap bij kas zitten, dan kunnen ze poffen tot ze weer geld hebben.”

De passie van Jack ligt in het versgebeuren zoals hij dat zelf noemt. “Hier verkopen we kaas, vleeswaren en verse broodjes. Daarnaast verzorgen wij voor tientallen bedrijven, scholen en instellingen, de catering.”

Band met de buurt

De band met de buurt is ‘top’ zegt Jack. “Klanten zijn voor mij als familie en ik zie sommige buurtbewoners meerdere keren per week. Er zijn zelfs klanten die mij vaker spreken, dan dat ze hun kinderen zien. En dat schept echt een band.”

www.verboonservice.nl
Verboon Broodjes
Da Costastraat 2, 2321 AN Leiden
071-5310052


Ga naar de inhoud