Maar liefst €2500,- per maand 

2500 euro

Maar liefst €2500,- per maand… Dat is wat buurtbewoner Labiba elke maand op haar rekening krijgt bijgeschreven. Ze was er zelf ook verbaasd over. Ze had nooit gedacht dat ze zoveel per maand ‘verdiende’.

Labiba is in het kader van de Geldparade geïnterviewd. Ze vertelde dat ze best krap zat. Eigenlijk zo krap, dat ze bij de Voedselbank wilde aankloppen. Maar hoe werkt dat nu precies?

Samen met Labiba hebben we uitgezocht of ze in aanmerking kwam. Ze is alleenstaande moeder, heeft 2 kinderen en leeft van een bijstandsuitkering. We hebben alle inkomsten en uitgaven op een rijtje gezet. Ze bleek zo’n €2500,- per maand bijgeschreven te krijgen. De bijstandsuitkering en dan nog huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget….

Al met al bleek dat ze niet in aanmerking te komen voor de Voedselbank. Ze zat ver boven het normbedrag. Dat was best een teleurstelling. Toch was deze proefberekening voor Labiba ook een eyopener. “Krijg ik echt zoveel geld, maar waarom kom ik dan nooit uit aan het einde van de maand?”

Met dit inzicht heeft Labiba een hele belangrijke stap gezet om haar financiën op orde te krijgen. En die stap is dat je inzicht in je inkomsten en uitgaven moet hebben. Als je dat inzicht hebt, kun je keuzes maken in je uitgaven.

Daarnaast wil Labiba heel graag een opleiding volgen en dan een betaalde baan vinden. Want over een paar jaar, als haar kinderen 18 jaar worden, vallen bepaalde toeslagen en regelingen weg… En dan wordt er geen €2500,- per maand meer op haar rekening bijgeschreven.

Waarom delen we dit blog? Omdat het belangrijk is dat het werk wat we doen zichtbaar wordt. Tijdens de Geldparade spreken we buurtbewoners van diverse pluimage. En iedere buurtbewoner heeft weer een ander verhaal, heeft weer op een andere manier ondersteuning nodig en kan ook weer andere buurtbewoners inspireren. Persoonlijke aandacht is en blijft het belangrijkste in ons werk.

Vanwege privacy-overwegingen is de naam Labiba een fictieve naam. In werkelijkheid heet zij anders.

Ga naar de inhoud